Er du ny på e2? Her finner du 10 gode tips!

e2 er for alle uansett form og størrelse. Medlemmene består av folk i ulike aldre med ulike mål. Én ting vi alle har til felles er at man en eller annen gang har vært helt nybegynner. Å være spent eller litt engstelig den første gangen man går inn på et treningssenter er helt normalt og du kan trøste deg med at denne følelsen kommer til å gå over så fort du har kommet på innsiden av døra. Vi tar deg godt i mot og hjelper deg i gang. 

1. Ta kontakt med oss

Send en mail eller ta en telefon for å få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha. Fortell gjerne at du synes det er litt skummelt å skulle møte opp på senteret. Da er det lettere for oss å planlegge en avtale med noen av oss som jobber her slik at du får omvisning og hjelp til det du måtte lure på når du entrer treningssenteret for første gang.

2. Få veiledning

Husk at vi som jobber på treningssenteret er der for å hjelpe deg. Vi tilbyr alle nye medlemmer gratis veiledning og omvisning – dette er det smart å benytte seg av. Ikke vær redd for å stille spørsmål og fortell den som viser deg rundt hva som er dine mål med treningen.

Book deg på en veiledning i appen under gruppetimer. «Lær å trene styrke i studio.»

3. Bli kjent med senteret

Når du har kommet deg inn på senteret så bruk litt tid på å bli kjent med lokalet du skal trene på. Finn ut hvor det er styrkeapparater, kondisjonsapparater, gruppetreningsrom og så videre. Når du får oversikt blir du tryggere på hvor ting befinner seg og hvor du skal. Husk å ha med deg hengelås til garderobeskap, håndkle og vannflaske. 

Vi ønsker at alle vasker over apparater etter bruk og bruk gjerne håndkle til å sitte på og ved bruk av matter. Husk å rydde opp vektskiver, treningsmatter og annet utstyr etter bruk. 

4. Gå inn i din egen verden

For mange er dette enklere sagt enn gjort. Mange nybegynnere har en frykt for at andre skal se på hva de gjør og at andre bedømmer «ferskingene». Denne frykten er stort sett i hodet.

Faktum er at folk har mer enn nok med seg selv. Sett gjerne på deg høretelefoner med favorittmusikken og gjør den jobben du er der for å gjøre.

5. Tren sammen med noen

Hvis du synes det er skummelt å trene alene og at det er vanskelig å «skru av omverdenen», så tren sammen med en kamerat eller venninne. Det føles ofte tryggere når man er to.

6. Prøv personlig trener

Nybegynner eller ei – det er mange gode grunner til å investere i en personlig trener (PT). En PT vil gi deg innføring i øvelser tilpasset deg og dine mål, samt sikre at du utfører øvelsene med god teknikk. Når du får hjelp til å mestre dette øker selvtilliten og du vet hva du skal gjøre når du trener på egen hånd.

I tillegg har du noen som kan motivere deg og gi deg tett oppfølging for å sikre at du opplever framgang i treningen din. Det å ha faste avtaler øker også sannsynligheten for at du kommer tilbake til treningssenteret. Hvis du ønsker å benytte deg av en av våre PTér kan du ta kontakt med PT-ansvarlig Martine Bjørvik martine@e2trening.no for å avtale et møte eller bare ta en uforpliktende samtale om hva du ser for deg. Sammen finner vi en trener som passer for deg og dine mål. Om du ønsker å kjøpe 5, 10 eller 50 timer med PT er helt opp til deg. Vi skreddersyr opplegg for den enkelte. 

Her kan du se en oversikt over våre personlige trenere: https://e2.no/om-oss/personlige-trenere/

7. Ha en plan

Har du en personlig trener så har du sammen med treneren din fått laget et opplegg og et treningsprogram du kan gjøre når du er på senteret alene. Hvis du trener sammen med en venn så er det lurt å bli enige på forhånd hva dere skal fokusere på når dere kommer på treningssenteret – skal dere løpe, trene styrke eller kanskje være med på en gruppetime?

Når du har en plan med øvelser du kjenner til er det enklere å gjennomføre det du faktisk har planlagt. Husk også at det å planlegge treningen handler ikke bare om hva du gjør på selve treningsøkta. Bruk kalenderen og planlegg den kommende treningsuken. Skriv ned øktene du skal gjøre og vit at dine egne treningsavtaler er like viktige som andre avtaler. Trenger du hjelp til å sette opp en effektiv og god treningsplan har vi trenere som kan hjelpe deg med dette.

8. Unngå å trene i rushtiden

Synes du det blir vanskeligere å trene hvis det er flere mennesker rundt deg? Da kan det være lurt å unngå ettermiddagsrushen.

Rushtid er gjerne mellom klokken 16 og 20 på hverdager. 

For å trene litt mer i fred er det smart å trene tidligere på dagen. Kanskje du kan ta deg en økt før du starter på jobb eller i lunsjpausen?

9. Prøv gruppetrening

Hvis det fortsatt er skummelt å gå rundt alene eller du ikke har noen å trene sammen med, så prøv en gruppetime.

En av de største fordelene med gruppetrening er du blir ledet gjennom økta fra start til slutt. Gruppetimer er også sosialt og inkluderende, og mange opplever at de yter mer når de trener sammen med andre. På e2 har vi alt fra dans, yoga, løpetimer, sykkeltimer, styrke, pilates og forskjellige sirkeltreninger. Vi har en stor timeplan hvor alle kan finne noe de liker. 

For å få en oversikt over vårt varierte treningstilbud ta en titt her: https://e2.no/vart-treningstilbud/

10. Gjør noe lystbetont og gøy!

Bruk litt tid på å finne ut hva som passer best for deg og din hverdag. Vi vet at det er viktig å ha en kombinasjon av både styrke- og kondisjonstrening, men om du i begynnelsen synes det er fryktelig gøy å danse zumba eller gjøre yoga 3 ganger i uken er det bedre å starte med noe du liker godt. Etterhvert som du har kommet inn i treningen og det å være på et treningssenter kan du utfordre deg selv med å prøve deg på nye ting, kanskje en løpetime eller en styrketime?  Tren variert, ha det gøy og kjenn at både kropp og sinn føles bedre og bedre for hver økt som går. Ikke vær redd for å spørre om tips og råd, vi ønsker fornøyde medlemmer som trives på senteret!